När det gäller sommarens skor kan man se en tydlig retrotrend bland skomodellerna – dels med en lite rockigare stil och med grövre sulor, sneakers i svart eller vitt, och bland de högklackade skomodellerna ser man bland annat höga platåskor och festligt glamorösa pumps. Sandaler och sandaletter har remmar och snören och snörena ska gärna vara långa och synliga.

En annan tydlig trend är de låga skorna som till exempel Converse All star-kollektionen med den karaktäristiska basketskon i spetsen. Här fokuserar man i år på att tillverka skor i läder, samt att man introducerar många olika färger och mönster som är nya för säsongen. Det kommer även en del specialkollektioner från Converse i år, såsom DC Comics (med symboler från superhjältar) och ”Converse Chuck Taylor All Star Sex Pistols” som är en hyllning till punkbandet ”Sex Pistols” och vi lär nog se en hel del färger i samband med detta som för tankarna till England.

Färg och fantasi

Andra populära skor i sommar är t ex platåsandaler och -sandaletter med printade mönster på bomullscanvas och med flätad sula. ”Odd Molly” har skapat en helt ny skokollektion med bland annat platåsandaler med vackra broderier och flätade sulor i hampa som vi kommer få ta del av lagom till i sommar.

Överlag känns sommarens skomode väldigt fantasifullt, roligt, färgglatt och samtidigt glamoröst och festligt. Man vågar leka med färger och detaljer på ett sätt som känns fräscht, snyggt och innovativt.  Det känns som att årets mode andas en mer positiv go’ och framåtanda än vi sett under de senaste åren vilket är precis vad vi nordbor så väl behöver. På herrsidan är skomodet inte fullt så färgstarkt men man kan ändå tydligt se trenden med starkare färger och även metalliska färger som silver och guld.

Det finns otroligt mycket skor att välja bland för den som vill klä upp sig i sommar. Vi hoppas du hittar någonting bra!