Varje jägare har en viss känsla i kroppen när det närmar sig jakt och allting gås fokuserat igenom. Såväl vapen som utrustning behöver vara i bra skick för att man skall få den upplevelse man önskar. Det är inte sällan ett behov av komplettering eller utbyte råder. Här kan man vinna på att välja kvalitet framför kvantitet! I och med att man skall vistas i naturen under en längre period, oavsett hur naturen härjar, kan allt ifrån vattentäta kläder till ryggsäckar utsättas för stor utmaning. Önskar man dessutom testa de nya produkter som kommer ut på marknaden har man ett stort urval att studera innan man bestämmer sig.

Packa rätt och förbered kroppen

Det spelar inte någon roll vilken jakt det är som väntar. Förberedelserna är i mångt och mycket desamma oavsett vad man jagar. Det handlar om att ha med just den packning som kommer att behövas. Inte mindre eller mer. Den som varit ute på jakt vid flera tillfällen har troligtvis en stor kunskap om vad som behövs. En packlista finns kanske till och med i fysisk form? Är man ny som jägare kan man vinna på att rådfråga de som har kompetens på området. Ofta är det förberedelser man missar eller packning som uteblir.

När det kommer till jaktskor och kläder är det viktigt att allting passar och fungerar på rätt sätt. Har man nya kängor kan man vinna på att gå in dessa ordentligt innan man ger sig ut. Det finns olika strategier för att vänja fötterna vid kängorna. Utifrån vad för kängor man valt, kan man behöva göra på olika vis. Kängorna sätter sig efter foten till slut och man kan undvika skavsår i fält. Naturligtvis bör man oavsett ha med sig utrustning för att plåstra om och tvätta blessyrer. Skulle man behöva jaktsaker är PN jakt en butik som har det mesta inom friluftsutrustning. Här finns även delar till vapen för den som behöver nytt sikte eller hörselskydd för att spara öronen.